מה הם זמני התפילה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום! לפי מה שהבנתי ניתן להניח תפילין עד השקיעה. אבל הבנתי שבשלב מסויים תפילת הבוקר משתלבת אישכשהו עם מנחה. אשמח שתפרט לי בדיוק מה להגיד במקרה כזה ומאיזה זמן ביום. שנית מאיזה זמן ביום יש שכר "רגיל" על קריאת שמע וממתי זה כבר "רק" שכר של קורא בתורה? הערה: אני יודע שהזמנים משתנים בכל יום לכן כאשר אני מציין פירוט של זמן אני לא מבקש בעצם זמנים מדוייקים אלא סוגי זמנים כמו הנץ החמה , עלות השחר וכו` תודה רבה ויישר כוח!

תשובה

שלום

תפילת הבוקר אינה משתלבת עם מנחה. אלא אם פיספסת את זמן תפילה של הבוקר, אתה יכול להתפלל שחרית עד חצות ולעשות תנאי בלב שבמידה ואתה פטור זה יהיה תפילת נדבה.

ברכות קריאת שמע ניתן לומר רק עד זמן קריאת שמע השני.