חברה והשקפה

כיבוד אמא מקניטה

  • ט' טבת התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב היקר,
אמא שלי הרבה מאוד פע' נוהגת להקניט אותי בעיקר בגין הזיווג שלא מצאתי. אני בת 30 והיא כל הזמן מביעה אכזבה ועצבות בפני וכתוצאה מכך, מקניטה אותי בגין כך ואומרת לי שהיא לא רואה את זה מגיע עבורי ולוחצת עלי, כאילו הדבר תלוי בי וכו וכו
מצד אחד, אני מנסה מאוד לכבד אותה ולמדתי פשוט לא לענות. מצד שני, הדבר מפיל עלי תחושות קשות יותר, בשל שגם כך המצב למציאת זיווג אינו פשוט. אני כן עושה מאמץ למציאתו, אמא פשוט לא מעורבת בכך. אשמח לעצתך כבוד הרב מה לעשות בעניין זה. תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

כל פעם שאמא מקניטה אותך תשתקי ותאמרי בלחש או אפילו במחשבה שזכות השתיקה תעזור לך למצוא זיווג הגון מהרה.

כל שתיקה על ביזיון, מסייעת מאוד להביא על האדם ישועות גדולות.

ראי את ההרצאה הבאה https://www.hidabroot.org/video/55331

יש לנסות לשנן לעצמך שאת יודעת שאין כל קשר בין המציאות לדברי אימך ולא להילחץ מהדברים כאשר היא אומרת זאת.

ה' יההי בעזרך שתזכי לשיעות השם בכל העניינים.