חברה והשקפה

האם יש הוכחות להשגחה פרטית

  • ח' טבת התשע"ט

שאלה

האם יש הוכחות להשגחה פרטית ולכך שה' שומע את דיבורנו אליו, יודע מחשבות וכו'? (הוכחות מהתורה)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ראה כאן 5 הוכחות להשגחה פרטית:

https://www.hidabroot.org/article/184207

יוצר הנשמה, מעצב התודעה והמחשבה - כמובן יודע מחשבות כל אדם ואדם. הבחירה החופשית בין טוב לרע מעידה על מי ששופט אותנו על מעשינו הטובים והרעים, וכמובן יודע את כוונותינו הפנימיות בכל מעשה ומעשה שאנו עושים.

עצם העובדה שיש לנו מחשבה, מעידה על ידיעתו המוחלטת של נותן המחשבה. הבורא האינסופי שנמצא בכל מקום ובכל זמן, גם בתוכנו, יודע כל מה שאנו חושבים ומרגישים. כי הוא יצר את מחשבותינו ורגשותינו, ונותן לנו בכל רגע את הבחירה בין טוב לרע.

תהילים (פרק צד, ח): "בינו בערים בעם, וכסילים מתי תשכילו, הנוטע אוזן - הלא ישמע, אם יצר עין - הלא יביט, היסר גויים - הלא יוכיח, המלמד אדם דעת. ה' ידע מחשבות אדם, כי המה הבל, אשרי הגבר אשר תיסרנו יה ומתורתך תלמדנו...".

תהילים (פרק יט, ב): "השמים מספרים כבוד אל... מקצה השמים מוצאו ותקופתו על קצותם, ואין נסתר מחמתו... שגיאות מי יבין, מנסתרות נַקֵּנִי..." - אין דבר הנסתר מהאלוקים.

משלי (טו, יא): "שאול ואבדון נגד ה', אף כי ליבות בני אדם".

ירמיהו (פרק יא, כ): "וה' צבאות שופט צדק, בוחן כליות ולב".

ירמיהו (פרק יז, י): "אני ה' חוקר לב, בוחן כליות, ולתת לאיש כדרכיו, כפרי מעלליו".

ירמיהו (פרק כ, יב): "וה' צבאות בוחן צדיק, רואה כליות ולב"

ירמיהו (פרק לב, יח): "האל הגדול הגיבור, ה' צבאות שמו, גדול העצה ורב העליליה, אשר עיניך פקוחות על כל דרכי בני אדם, לתת לאיש כדרכיו וכפרי מעלליו".

דברי הימים א' (פרק כט, יז): "וידעתי אלוהיי - כי אתה בוחן לבב, ומישרים תרצה".

מלכים א' (פרק ח, לט): "ואתה תשמע השמיים מכון שיבתך, וסלחת ועשית, ונתת לאיש ככל דרכיו, אשר תדע את לבבו, כי אתה ידעת לבדך את לבב כל בני האדם".

דברי הימים ב' (פרק ו, ל): "ואתה תשמע מן השמיים מכון שיבתך וסלחת, ונתת לאיש ככל דרכיו, אשר תדע את לבבו, כי אתה לבדך ידעת את לבב בני האדם".

 פסוקים אלו מלמדים שא-לוהים יודע את לב האדם ומחשבותיו, ושופט כל אדם גם על הרהורי לבו וכוונותיו. דבר לא נסתר מאלוקים.

להרחבה בנושא זה, חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית", ותהנה מחוברת דו-שיח עם אלוקים על כל השאלות באמונה.

בברכה,

דניאל בלס