חברה והשקפה

השתדלות בפרנסה וברפואה

  • ו' טבת התשע"ט

שאלה

שאלה בפי בעניין חובת ההשתדלות בצרכי פרנסה לצד ההשתדלות בצרכי רפואה!

אני נשוי כמה שנים פלוס כמה ילדים בלע"ה!

ואני סובל מבעיה נפשית אשר יודעת עליות וירידות!

בירידות אין מצב לעבוד כלל בעליות יש לעיתים מצב שאולי כן הייתי יכול משהו לעבוד!

אך גם לא לפרנס משפחה!

אלא יותר לצורך ריפוי בעיסוק!

לדאבוני אני נזקק לחסדי הבריות ונעזר מקופת חסד בעיר בה אני מתגורר!

אך בגלל שיש מצבים של עליות וירידות אז במצבים של דאון אני סגור בבית ימים ושבועת!

ובמצבים של עליה אני משתדל לצאת ולעזור לאנשים בהתנדבות בשביל סיפוק!

כעת השאלה אם אני לא עובר על חובת ההשתדלות בלהביא פרנסה הביתה!

גם עוד שאלה אני ניסיתי הרבה דרכי טיפול ובתקופה האחרונה גם בגלל חוסר בתקציב וגם בגלל שאיני רואה שדברים משתפרים ומתקדמים לטובה!

זנחתי את העניין של לדרוש ברופאים!

ולוקח טיפול ישן שניתן לי בתקווה שנס יקרה לי ביום מן הימים!

אבל המצפון לא נותן לי מנוח שאולי לא עשיתי עדיין מספיק בחובת ההשתדלות וזה לא מוסיף לי למצב רוח טוב !?

תשובה

שלום וברכה

מצטער על האיחור הרב במתן התשובה. עקב עומס על המערכת לא ראינו את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה.

מאחר ואין לך אפשרות להביא פרנסה בביתך כרגע הרי שאין חיסרון כלל בהשתדלות. בעניין הבריאות יש להמשיך ולמצוא את הדרך הנכונה במידת האפשר לטיפול הכון עבורך.

אם ראית שטיפול מסויים לא מועיל לך כלום, הרי שאין כל טעם להמשיך את הטיפול ואין זה שום חיסרון בהשתדלות.