תורה ומדע

כיצד (טכנית/ביולוגית) נעשתה בלילת השפה במגדל בבל ?

  • ג' טבת התשע"ט

שאלה

כיצד (טכנית/ביולוגית) נעשתה בלילת השפה במגדל בבל ?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

אפשר להסביר שהקב"ה החליף את זיכרון המילים במוחם, או את המבטא וצורת ההגייה שלהם. במקורות מסופר שלאחר נפילת מגדל בבל - היה אומר איש לחברו "הבא לי מעדר" והשני היה מביא לו "מטאטא", וכך היו רבים ביניהם. פירוש הדבר שבדור הראשון עוד היתה תקשורת כלשהי בין האנשים, ולא שפות שונות לגמרי זה מזה, אולם נוצרו שיבושים בשפתם שהקשו עד מאוד על יכולת התקשורת ביניהם - מה שגרם להם להתפצל ולנדוד לאזורים שונים, כל קבוצה ולשונה/מבטאה.

מסיבה זו, בלשנים יכולים למצוא עדויות לכך שכל השפות בעולם מקורן בשפה שמית קדומה - מאחר שלכולן אלפבית דומה ושורשים זהים, ורבות מן המילים דומות בגלל מקורן ההיסטורי האחיד. כוונתי לומר: השפות לא נוצרו ביום אחד, אלא התפתחו בשנים רבות בעקבות שיבושים מכוונים שנוצרו בשפה הראשונית.

בברכה,

דניאל בלס