גוי שמבקש שישרפו אותו לאחר מותו, האם מותר להיענות לבקשתו?

  • כ"ה כסלו התשע"ט

שאלה

אבי אינו יהודי לפי הלכה, אימי כן. אימי נפטרה לפני שנים רבות. כיום אבי בעת שיבה מבקש שבבוא העת, הוא רוצה שגופתו תישרף ועפרו יוטמן בבית קברות ליד מצבה של אימי. וזאת משאלת ליבו. האם מותר לעשות כן. תודה מראש כל התשובה

תשובה

שלום רב,

מותר לכם להיענות לבקשתו לשרוף את גופתו לאחר מותו, אולם בשום פנים אסור לקבור אותו בבית קברות יהודי.

מקורות: היות שאין איסור ניוול המת בגוי וכמו שכתב בשו"ת דעת כהן (סימן קצט). וע"ע בשו"ת אור המאיר (סימן עד אות ג) ובספר נשמת אברהם חלק יורה דעה (עמוד תקטז סעיף 3).

בשורות טובות,

הלל מאירס