מה עושים עם שאריות לחם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

מאז שאני זוכרת את עצמי ילדה, ההורים שלי לימדו אותי שאסור לזרוק לחם. רציתי לדעת עד כמה זה משמעותי, ומה עושים עם לחם שנשאר ונעשה קשה ולא ניתן לאכול יותר. ומה עושים עם הפירורים? גם אותם אסור לזרוק? אז מה כל לעשות איתם? ומה עושים עם חתיכת לחם שנותנים לילדים קטנים והם זורקים אותו על הריצפה???

תשובה

שלום

מימי היהדות מחשיבה מאד את היחס גם לחפץ דומם, ומזה נובעים איסורי בל תשחית וכו , מזון האדם וביחוד הלחם זה ברכת השם לאדם ועליו חיותו, המבזה את המאכל הרי כמבזה מתנת שמים, ולכן ההקפדה בדבר.

 שאריות לחם צריך לעטוף היטב בשקית נילון אטומה, ולהשליך לפח ובכך ימנע בזיוי האוכלין.

את הפרורים במידה והם גדולים גם כן צריך לעטוף .

 הזילזול בבמזון יכול להיות מעכב בפרנסה וגורם לעניות. בברכה