אמונה

איך מתמודדים עם סביבה חסרת אמונה?

  • כ' כסלו התשע"ט

שאלה

איך מתמודדים עם סביבה חסרת אמונה?

אני אנסה להסביר.
אני רואה את הסרטונים של הרב ואני מנסה באמת בכל כוחי להאמין באמונה שלמה שהכל לטובה וכל מה שיש לי ומה שאין לי זה הכל בידי השם אבל הסביבה שלי לא נותנת לי מנוח לגביי החומריות בעיניהם בכל מה שנוגע למה שקורה לי בחיים...
שואלים אותי למה אין לך את זה למה אין את זה כאילו שאני שולט בזה..אם ה' היה רוצה שיהיה לי x אז יהיה לי..ואם לא אז לא..

תשובה

שלום וברכה,

הנך שואל שאלה קשה וכואבת.

לא קל לעבוד את ה' במקום שאין בו יראת שמים. גם את עונג השבת קשה להרגיש אם לא עורכים אותה במשפחה שמוקירה את השבת.

אך דע שהקב"ה אוהב אותך מאוד, והעמידה בנסיונות במקום כזה - שקולה כמאות מצוות של דתי מבית. אמרו חז"ל: "גדולה מצווה אחת בצער יותר ממאה מצוות שלא בצער".

כל מצווה שאתה מקיים בקושי, במקום שלא מוקיר אותה, שקולה כמאה מצוות שקל לקיים. אין לי ספק בכך שהקב"ה גאה בך מאוד מאוד.

עוד אמרו חכמינו בפרקי אבות: "במקום שאין אנשים, השתדל להיות איש"  (אבות ב, ה).

יעקב אבינו כידוע עבד אצל לבן במשך 14 שנה, ועם זאת אמר: "תרי"ג מצוות שמרתי"!

וכן יוסף שירד למצרים עמד בנסיונות רבים, ולא ויתר לרגע על אמונתו בקב"ה ויראת השמים שלו. עיין במעשי האבות, ולמד ממעשיהם כיצד לעמוד בנסיונות ולהישאר נאמן לקב"ה בכל מצב.

שמיעת שיעורי תורה הוא אויר לנשימה, כפי שנאמר: "כי לא על הלחם לבדו יחיה האדם כי על כל מוצא פי ה' יחיה האדם" (דברים, ח', ג).

כשם שאדם צריך לאכול ולשתות בכל יום, כך עליו לשמור שיעורי תורה בכל יום. עלינו למלא את 'הסוללה הרוחנית' שלנו בדברי תורה.

לכן מומלץ שתצפה בשיעורים ובהרצאות שבאתר/ערוץ הידברות, וטוב תעשה אם תמצא שיעורי תורה באזור מגוריך, ותקבע עתים לתורה עם חברותא.

כאשר תתחבר למקור תורה - אז תכיר את אפסיות החומר, ולא תשכח את העובדה שלבסוף כולנו מזקנים ונפטרים מן העולם, ולא לוקחים איתנו דבר מלבד מצוות: "שבשעת פטירתו של אדם אין מלוין לו לאדם לא כסף ולא זהב ולא אבנים טובות ומרגליות, אלא תורה ומעשים טובים בלבד" (אבות ו, ט).

משל יפה מספר על מלך ששולח את בנו לארץ אפריקה הרחוקה להביא לו זהב ומרגליות, מפני שהאפריקאים אינם יודעים את חשיבותם של זהב ומרגליות.

הבן חי שנים רבות באפריקה, ורואה באיזו התלהבות האפריקאים מוקירים פירות ובננות - בעוד אבנים יקרות זרוקות על האדמה ואין אוסף... מרוב התלהבותם מפרות - מתחיל הנסיך לאסוף בכרכרת המלך שפע בננות, שכמובן מרקיבות בחזרתן... שואל המלך: היכן הזהב וכל אבני האודם היקרות?

לעומת זאת יש בן של מלך שלא שוכח לרגע את תפקידו, ויודע שלמרות שהאפריקאים מחשיבים כל כך גרעינים ופרות נובע מעניותם בלבד, אין להתחשב בהם כלל, אלא אוסף רק זהב ואבנים טובות לאביו המלך.

אמליץ לך להתקשר לקו הטלפון של הידברות למתחזקים בתחילת הדרך:  073-2221230, מענה אנושי 24 שעות.

לגבי חובת ההשתדלות, נא ראה:

https://www.hidabroot.org/question/228400

בעזרת השם תעשה ותצליח!

בהערכה רבה,

דניאל בלס