אמונה

פירושים להסבר בחמישה חומשי תורה

  • ה' כסלו התשע"ט

שאלה

שאלו אותי את השאלה ואשמח להענות- הסברתי למישהו ששאל איך התרבו האנשים - קין והבל והתאומות והסברתי שלמדים את זה מהמילה "את" שהמילה "את" בתורה מרמזת על ריבוי והוא שאל אותי למה המפרשים צריכים לומר לנו את זה? למה לא התורה לא כותבת לנו את זה במפורש- אני זוכרת שלמדתי פעם הסבר לזה, אך איני זוכרת ממש את ההסבר. אשמח שתתנו לי מענה מה להשיב לו.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

השבת לו נכון. כך קיבלנו בתורה שבעל פה (מדרש רבה, פרשה כב).

המקרא אינו מציין זאת בפירוש מפני שעוסק באישים ובאירועים המרכזיים ביותר בכל דור, ובמקרה הזה בסיפור קין והבל. אך בספר בראשית פרק ד' מוזכרות כל השושלות שיצאו מהם (שושלת קין ושושלת שת).

התורה שבעל פה מגלה לנו פרטים רבים, ביניהם שמות ושושלות שמעבר לאירועים המרכזיים.

בברכה,

דניאל בלס