נטילת ידיים לסעודה

  • י"ד כסלו התשע"ט

שאלה

בס"ד

שלום רב ,
אחי שיו"א אינו שומר תורה ומצוות וברוך השם אני זכיתי הרבה בזכות הערוץ לחזור בתשובה ולהקים בית על אדני התורה והמצוות . אחי בקר אצלי ורצה לאכול לחם אמרתי לו שיטול את ידיו כי אני יודעת שהוא מקבל ממני הוא רצה לטול ואז לצערי אמרתי לו שיברך ברכת המזון אז הוא כבר אמר לי עזבי ואכל ללא ברכה שאלתי ידוע לי שיש עניין שאם מברכים ברכת נטילת ידיים בשם ומלכות ולא עושים ברכת המזון זוהי ברכה לבטלה המה הייתי צריכה להגיד לו ? הא שיטול ללא ברכה ויברך רק המוציא?
ושאלה נוספת האם עושים שתי עיסות ובאחת יש קילו בצק עם יותר סוכר מבשניה ורוצים לאחד אותן להפרשת חלה האם זה מותר ?

תשובה

שלום וברכה

אף אם לא מברך ברכת המזון אין ברכת על נטילת ידיים לבטלה. אין כל קשר בין זה לזה, כל דבר ודבר הוא מצווה בפני עצמו.

ב. אם לא מקפידים שעיסה אחת תגע בעיסה השניה, אפשר לצרף עיסה אחת לשניה ולעשות הפרשת חלה בברכה.