בניית בית המקדש השלישי בזמנינו

  • י"ג כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, יש פרסומים על בית המקדש השלישי שרוצים לבנות אותו, האם גדולי ישראל מסכימים לכך? תודה רבה רבה

תשובה

שלום רב,

יש להמתין ולצפות עד שירד בית מקדש משמיים או עד שיבנה על ידי מלך המשיח ואין לבנותו קודם לכן (ראה שו"ת ציץ אליעזר חלק י' סימן ה אות ב, ועמוד פד ד"ה וחוץ. אמנם יעויין מנחת חינוך מצוה צה אות ט ד"ה והנה, ובמה שהאריך בזה מאוד בספר עיר הקדש והמקדש חלק ה').

וע"ע להגר"י יוסף שליט"א בשו"ת הראשון לציון חלק א' (חלק אורח חיים סוף סימן טו) שכתב: ועל דבר מה שהעלת על דל שפתך האפשרות להקמת בית המקדש בזה"ז, הנה הדברים נדחו לגמרי מן ההלכה, ואין לזה שייכות ללשונות הרמב"ם שהזכרת, ומוטב שלא לישא וליתן עוד בדבר זה, לבל יאמרו שמא יש איזה צד להקל בדבר, רק מצוה לפרסם כי הסכמת רוב ככל הפוסקים אשר מימיהם אנו שותים, מקנקנם וכדם, שאל לנו לפעול בענין זה מאומה עד כי יבא שילה ולו יקהת עמים. ע"ש.

בברכה,

הלל מאירס