כיצד לנהוג בבית לא כשר

  • י"ג כסלו התשע"ט

שאלה

במסגרת השירות הלאומי שלי אני מגיעה לביקורים אצל קשישות. קשר רציף לתקופה ארוכה. אני מגיעה בין היתר לקשישות שלא שומרות כשרות. בשבוע שעבר הכנתי עוגה עם קשישה שלא שומרת כשרות. כדי להימנע מבעיות הלכתי מהבית שלה לפני שהעוגה הייתה מוכנה. ברור לי שאתקל בעוד התמודדויות במהלך השנה בעניים זה. איך אפשר להסביר לקשישה שאני שומרת כשרות בלי לפגוע בה?

תשובה

שלום וברכה

לא מובן כל כך איך את פוגעת במישהי כאשר את שומרת על כשרות. היא יודעת שהיא לא שומרת כשרות ולכן אין ליהודי ירא שמים לאכול כלום ממאכליה.

 כמו כן יש לדעת שאסור לעזור בשום צד לבשל בשר וחלב או בסירים טריפה.