ענייני שבת

  • י"ג כסלו התשע"ט

שאלה

שלום 1. האם מותר לעשות ברכת המוציא בשבת על חלה שלא הופרשה ממנה הפרשת חלה כאילו אני עושה בדרך כלל רק קילו חלה ואז אנחנו מברכים עליה האם ראוי הדבר?
2. בשבת שכחנו לסדר את הכפתור במקרר פעולה שאין בה כפתור חשמלי או משהו רק להוריד מן חתיכה קטנה כזו והייתה הפסקת חשמל מותר היה לנו לסדר את האור? בסוף לא סידרנו מהחשש שאסור אבל עניינה אותנו התשובה אם היה מותר או אסור?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

1. אין חובת הפרשה מקילו בצק ועל כן אפשר לאכול ללא הפרשת חלה.

2. אם היתה הפסקת חשמל הייתם יכולים להוריד את חתיכת הפלסטיק הגורמת שהנורה לא תידלק.