חברה והשקפה

סוכי אדם

  • י"ב כסלו התשע"ט

שאלה

למה יש שיער שחור, צהוב, ואדום? למה דווקא הצבעים האלה ולא יותר, ומה זה אומר על האדם?
עוד דבר
השחורים הגיעו מחם בנו של נח, אבל מאיפה הגיעו האסייתים? (יפנים, סינים, וכו)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

כל האנשים בעולם הם יוצאי האדם הראשון, וכן בני נח - שם חם ויפת.

וריאציות גנטיות של גוון עור ושיער נוצרו במרוצת הדורות לפי דרישות האקלים שבכל מקום ומקום.

למרות שהצבעים שונים, אין זה שינוי מהותי אלא כמותי. קיים פיגמנט בשם מלנין אשר מכהה את צבע העור, העיניים והשיער. כאשר הפיגמנט נמוך העיניים כחולות והשיער בהיר (מסיבה זו ישנם תינוקות שנולדים עם עיניים כחולות, אשר עם הזמן מתכהות והופכות לחומות). כאשר הפיגמנט באחוז גבוה יותר, העור כהה והעיניים חומות/שחורות.

ראה:

https://www.hidabroot.org/question/227969

בברכה,

דניאל בלס