נשים

האם אישה שראתה כלב לאחר הטבילה צריכה לחזור ולטבול?

  • י"ב כסלו התשע"ט

שאלה

האם נכון שאישה שטבלה ורואה חיה טמאה לדוגמא כלב צריכה לחזור לטבול שוב מה עושים במקרה ויש בשכונה כלבים ולחתולים שאי אפשר להימנע מלראותם כשחוזרים לבית? תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

נכון שכתוב בהלכה שאישה שאחר טבילתה פגשה בדבר טמא כמו כלב שאם היא יראת שמים תחזור ותטבול, אולם בזמנינו תמיד האישה פוגשת תחילה בבלנית שמשגיחה על הטבילה, ולכן גם אם תראה אח"כ כלב וכיוצא בזה אינה צריכה לחזור ולטבול.

מקורות: אמנם מבואר ברמ"א יורה דעה (סוף סימן קצח) שיש לנשים ליזהר כשיוצאות מן הטבילה שיפגע בה חברתה שלא יפגע בה תחילה דבר טמא (כגון כלב או חמור או חזיר, יעויין ש"ך ס"ק סא) ואם פגעו בה דברים אלו אם היא יראת שמים תחזור ותטבול. אולם כתב בספר טהרת ישראל (שם סעיף קמז) שכעת שיש אישה שעומדת להשגיח על טבילתה, ומסתמא רואה אותה כשיוצאת מן המקווה, על כן אף בפגעה אחר כך בדברים טמאים אינה צריכה לחזור ולטבול. וע"ע באורך בספר טהרת הבית חלק ב' (מהדורת תשע"ט עמודים תקעב-תקעד) וחלק ג' (מהדורה הנ"ל עמודים קפד-קפז).

בברכה,

הלל מאירס