שאל את הרב - כללי

איך אפשר להוציא מחשבות רעות?

  • י"א כסלו התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, האם יש דרך להוציא מחשבות רעות ולהגיע לטוהר המחשבה? תודה

תשובה

שלום רב,

העצה הכי טובה לסלק מחשבות רעות היא על ידי שיקבל על עצמו בלי נדר לקבוע עיתים לתורה כל יום, הן בשעות היום והן בשעות הלילה, כי מלבד החובה שבדבר (שלחן ערוך יורה דעה סימן רמו סעיף א), זה גם מסוגל מאוד לסלק כל מיני מחשבות לא רצויות מהאדם, וכמו שאמרו באבות דרבי נתן (תחילת פרק כ) רבי חנניה סגן הכהנים אומר, כל הנותן דברי תורה על לבו מבטלין ממנו הרהורי חרב, הרהורי רעב, הרהורי שטות, הרהורי זנות, הרהורי יצר הרע, הרהורי אשת איש וכו'. ע"ש. וכן ראה עוד ברמב"ם (סוף הלכות איסורי ביאה).

בברכה,

הלל מאירס