שאל את הרב - כללי

האם הקב"ה עתיד להחיות עמי הארץ עם ריר של תלמידי חכמים?

  • י' כסלו התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,
שמעתי פעם שתלמיד חכם שנרדם בעת לימודו וניגר ריר מפיו, הטל הזה יקים לתחיית המתים,
האם זה נכון? האם יש לזה מקור בתורה/גמרא/מדרש וכד',
אשמח לתשובה. תודה רבה

תשובה

שלום רב,

המקור לכך הוא מדברי רבי יחיאל מפריז (מבעלי התוספות לפני כ-800 שנה), וכמו שכתב בשמו במעשה אורג במוסף יום א' של ראש השנה בסוף ברכת אתה גיבור על הפיוט "אטומים להחיות בטללי שינה", עמי הארצות שהם אטומים מן התורה עתיד להחיותם בטללי שינה, כשלומדים התלמידים וישנים על הספר, ריר היוצא מפיהם הקב"ה משמרו ועושהו טל להחיות מתי עם הארץ. וע"ע מה שכתב בזה האדמו"ר ממונקאטש זצ"ל בספרו דברי תורה חלק א' (אות סה) וחלק ג' (אות צו).

בברכה,

הלל מאירס