שבת

החזר כספי על הגעה למיון בשבת

  • ג' כסלו התשע"ט

שאלה

כבר כמה פעמים שהיינו צריכים לגשת למיון בשבת. בית החולים קרוב אלינו מרחק הליכה. באחת הפעמים שהלכנו למיון קופת החולים לא הסכימה לתת לנו התחייבות כי לא התקשרנו למוקד שלהם בשבת לבקש התחייבות.
הם אמרו להו שאו שנתקשר למוקד הטלפוני, נקבל התחייבות ואז נלך למיון או שנגיע למוקד הטיפולי שלהם ובמידת בצורך הם יפנו אותנו למיון. המוקד הטיפולי אינו במרחק הליכה.
מה עלינו לעשות? להתקשר בשבת למוקד הטלפוני? לנסוע למוקד הטיפולי? או ללכת ברגל ישירות למיון ולשלם כל פעם 900 שקלים?
תודה.

תשובה

שלום וברכה

ברור שאסור לחלל שבת בעד כסף ולכן בוודאי שאסור לעשות שום פעולה שכרוכה בחילול שבת כדי לחסוך 900 שקל.

בדרך כלל תוכלי לקבל החזר אם תפני ליועץ החרדי/מתאם קשרי לקוחות של קופת החולים שאת שייכת איליה.

בהצלחה,