נשים

באיזה זמן לומר תפילת כלה?

  • כ"ט חשון התשע"ט

שאלה

שלום וברכה,

אני מתחתנת בעוד כשבוע ויש לי שאלה לגבי יום החתונה. הבנתי שכלה צריכה להגיד תפילת כלה אך לא ברור לי באיזה זמן, אני יושבת על כיסא כלה בזמן קבלת הפנים, האם אני צריכה להגיד לפני שאני מתיישבת על כיסא כלה או בזמן

תודה רבה,
ליאת

תשובה

שלום רב,

יש להקדים שאין חובה לומר תפילת כלה, אולם הוא מנהג טוב ויפה. ולגבי זמן אמירתו - בדרך כלל נהוג שהכלה אומרת תפילה זו אחרי שהחתן מכסה אותה בהינומה, ובמקומות שלא נהוג שהחתן מכסה בהינומה, תאמר זאת לפני הכניסה לחופה.

בשעה טובה ומוצלחת,

הלל מאירס