האם יש בעיה לדרוך על ציפורניים?

  • כ"ט חשון התשע"ט

שאלה

שלום הרב, רציתי לשאול האם יש בעיה לדרוך על ציפורניים שעל הרצפה. שמעתי פעם שאסור האם זה אמיתי שאסור ואם נפל אז מה עושים אם לא מוצאים אותן. תודה

תשובה

שלום רב,

אישה בהריון צריכה להיזהר שלא לדרוך על ציפורניים כי זה עלול לגרום לה להפיל, ולכן צריך להיזהר שלא לזרוק ציפורניים על הרצפה.

אם הציפורניים נפלו ולא מוצאים אותן העצה היא לטאטא את החדר, כי ע"י הזזתן ממקומן שוב אין בכוחן להזיק.

מקורות: ראה מסכת מועד קטן (דף יח עמוד א) ומשנה ברורה (סימן רס סק"ו).

בברכה,

הלל מאירס