האם מותר להיכנס לכנסיות?

  • כ"ט חשון התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
אני כאחת, שמאמינה באלוקים באמונה שלמה, עשיתי טעות. במהלך טיול שהיה לנו. נכנסתי לכנסייה של נוצרים, לאחר הביקור גיליתי שאסור להיכנס לכנסיות.. מפני שזה נחשב עבודה של אל אחר. אם הייתי יכולה להזיז את הזמן לאחור לא הייתי עושה את כי עכשיו אני יודעת שאסור להיכנס. רציתי לשאול: מותר להיכנס לכנסיות? האם חומרת המעשה היא גדולה? והאם אפשר לכפר על הטעות?
תודה מראש

תשובה

שלום רב,

אכן יש איסור מוחלט לבקר בכנסיות (כמבואר בשו"ת יביע אומר חלק ב' חלק יורה דעה סימן יא, וחלק ז' חלק יורה דעה סימן יב, ובשו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן מה).

העיקר הוא שתתחרטי על מה שהיה, ותתוודי על כך בפה מלא, ותקבלי על עצמך מכאן ולהבא להיזהר בזה מאוד, ובזה סר עוונך וחטאתך תכופר.

בברכה,

הלל מאירס