תפילין שהיו בתוך כנסייה, האם הן עדיין כשרות?

  • ח' חשון התש"פ

שאלה

שלום רב,
בזמן ביקור בחו"ל לקחתי את התפילין והטלית איתי. התפילין והטלית היו בתוך תיק גב בזמן הסיורים. באחד הסיורים נכנסתי בטעות לכנסייה שהתיק גב עלי ובתוכו התפילין והטלית כשהם גם בתוך הנרתיק שלהם. מיד נזכרתי בכך ויצאתי החוצה. האם התפילין והטלית ניזוקו מבחינת כשרותם? מה הדין וכיצד לנהוג? היה לי צער גדול מהמקרה.
בתודה ובברכה
שאול

תשובה

שלום רב,

אמנם אסור להיכנס לכנסייה (כמבואר בשו"ת יביע אומר חלק ב' חלק יורה דעה סימן יא, וחלק ז' חלק יורה דעה סימן יב, ובשו"ת יחוה דעת חלק ד' סימן מה), מכל מקום תפילין וטלית שהוכנסו לשם לא נפסלות כלל והן כשרות לחלוטין ללא פגם.

בברכה,

הלל מאירס