האם מותר לנסוע לטייל באילת?

  • ב' שבט התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב, קיבלתי על עצמי ב"ה לא לצאת מארץ ישראל רציתי לדעת האם אילת נמצאת בימינו מחוץ לארץ ישראל כי אני מעוניינת ב"ה לעשות טיול משפחתי. תודה רבה רחלי

תשובה

שלום רב,

העיר אילת נמצאת מחוץ לגבולות ארץ ישראל, ולכן אין לצאת לשם למטרת טיול, כשם שאין לצאת מארץ ישראל לחו"ל למטרה זו (יעויין שו"ת תשובות והנהגות חלק ג' סימן שלב, ד"ה והנה מה, בשם החזון איש זצ"ל. וע"ע שם סוף ד"ה ולע"ד, ושו"ת שבט הלוי חלק ה' סימן קעג, ושו"ת אז נדברו חלק יד' סימן מג, וספר אור לציון חלק ג' פרק כג אות יב, ד"ה ולענין. וע"ע בשו"ת בריתי שלום חלק ד' סימן ד בהערה 6 ד"ה ומכאן).

ומכל מקום יש כמה אופנים בהם מותר לצאת לחו"ל - ראי https://www.hidabroot.org/question/251275

בברכה,

הלל מאירס