תפילה וברכות

תפילות בבית

  • כ"א חשון התשע"ט

שאלה

אני גר רחוק מבית הכנסת. האפשרות שלי או להתפלל בבית או לא להתפלל. קראתי הרבה מאמרים בנושא ואני לא מוצא תשובה מדוייקת. רוב הרבנים תומכים בדיעה ללכת לבית כנסת כי שתפילה מתקבלת ואילו תפילה בבית לא מתקבלת. אני לא מבין מה ההבגל העיקר שאני מתפלל את שלושת התפילות. אשמח לקבל תשובה מדוייקת ומבוססת. כל רב יש דעה אחרת וסה רק מוריד מערכם של הרבנים שאין להם דעה אחידה בנושא. אשמח לקבל תשובה עניינית . תודה.

תשובה

שלום וברכה

ברור שמעלת התפילה בבית הכנסת היא גדולה מאוד, אבל אין מקום לומר שאין להתפלל בבית כאשר אי אפשר להתפלל בבית הכנסת. אם אי אפשר להתפלל בבית הכנסת עקב מרחק גדול מידי, יש להתפלל בבית ולכוון את הזמן של התפילה כמו אחד מבתי הכנסת וכך התפילות מתקבלות.

כל אלו הדברים מקובלים ומוסכמים לכל הדעות.