נשים

האם מותר לסטודנטית להישאר בלימודים בערב כאשר רק המנקה נמצא?

  • י"ד חשון התשע"ט

שאלה

אני בחורה חרדית נשואה וסטודנטית לתואר ראשון. במכללה בה אני לומדת יש מנקה (גבר) שמגיע בשעות אחה"צ.
למכללה יש הרבה כיתות ובניינים ומצוי מאוד שסטודנטיות נשארות אחרי שעות הלימוד על מנת להתכונן למבחנים, היות והמקום פתוח עד 11 בלילה. בכניסה למכללה יש דלת שניתן לפתוח מבחוץ רק ע"י הקשת הקוד הידוע לכלל הסטודנטיות והעובדים.
השאלה שלי, האם מותר לי להישאר ללמוד בערב, כאשר לפעמים אני מגלה פתאום שהבניין ריק ורק המנקה נמצא בבניין והרי הדלת כביכול נעולה כי מבחוץ ניתן לפתוח רק ע"י קוד.
תודה

תשובה

שלום וברכה

מאחר ויש הרב סטודנטיות שיש להם את הקוד וייתכן שחלק מהן תיכנסה ללא הודעה מוקדמת אין לחשוש לייחוד.