חברה והשקפה

דור המבול ודור הפלגה האם היה בהם תורה

  • ח' חשון התשע"ט

שאלה

שלום לרב
רציתי לדעת האם יש לנו מקורות ללמוד האם דור הפלגה או דור המבול היה בהם איזה שהיא הדרכה תורה או דרך ארץ לפני שהם חטאו?

תשובה

שלום וברכה

לא קיבלו תורה עדיין. אבל היה ציווי של הבורא לאדם הראשון ולנוח לשמור את שבע מצוות בני נוח ומשלא שמרו נענשו.

כמו כן מאחר ודרך ארץ קדמה לתורה הרי שיש דרישה מכל אדם לנהוג באנושיות ולא לגזול ולא לנאוף וכדו'. משלא שמרו על כך נענשו.

בברכה,

בנימין שמאלי