תפילה וברכות

ברכת הגומל לאחר תאונה

  • ז' חשון התשע"ט

שאלה

שלום רב,
אני ובעלי נסענו ברכב ופתאום רכב מקדימה עשה רוורס ופגע בנו. הנזק ברכב ברוך ה' מזערי ואנחנו יצאנו ללא כל פגע ברוך השם.
שאלתי היא:
א. האם יש לברך ברכת הגומל?
ב. האם רק בעלי יכול לברך בבית כנסת ולהוציא אותי מידי חובה?
ג. אם הדבר קרה היום יום שלישי בערב. מהו הדד ליין לברך הגומל?

אנחנו נוהגים מנהגי הספרדים
תודה יום טוב

תשובה

שלום רב,

לפי מנהג הספרדים ודאי שאין לברך הגומל. כמובן זהו רק לעניין ברכה, אבל להודות לה' יתברך ודאי שראוי להודות, ונכון לומר שירה כגון "מזמור לתודה" (תהלים פרק ק) ו/או "נשמת כל חי" - ראי https://www.hidabroot.org/question/247920

בברכה,

הלל מאירס