תפילה וברכות

דיני ספק בהזכרת גשמים לנשים

  • ב' חשון התשע"ט

שאלה

בדיני חזרה אם טעיתי ב"משיב הרוח", למדנו שדין הנשים כאנשים. כמו כן, אם הסתפקתי תוך 30 יום אם הזכרתי, הדין הוא שצריך לחזור. והטעם הוא שחזקה שהלשון מתרגלת לאחר 90 פעם.
השאלה שלי, האם הנשים (שמחוייבות תפילה אחת ביום-ספרדיות) יוצאות מדין ספק (ואינן חוזרות) לאחר 30 יום או לאחר 90 פעם (שבמקרה שלהן זה 90 יום)?

תשובה

שלום וברכה

אין הבדל בין נשים לגברים.

בחורף מי שאמר מוריד הטל במקום משיב הרוח אינו חוזר.