שבת

האם מותר לעלות עם גוי במעלית בשבת?

  • כ"ד תשרי התשע"ט

שאלה

הבנתי שגוי שעושה איסור בשבת לצורכו - מותר להנות ממנו כגון לקרוא ספר בגלל אור שהדליק בשבילו.. השאלה אם מותר לעלות למעלית, בעוד אני בחורה חרדית שהולכת לפי הבית יוסף ומשתדלת מאד, יחד עם גויה שצריכה קומה שבדיוק אני גם צריכה אותה... האם מותר לי? כמובן בלי להגיד שתלחץ על הכפתורים וכו'.
תודה רבה ויישר כוח

תשובה

שלום רב,

באופן כזה שהגויה הזמינה את המעלית לצורך עצמה והיא לא עושה שום פעולה מיוחדת בשבילך מותר לך לעלות איתה. ומכל מקום נכון להחמיר שלא לרדת במעלית (וזה נכון גם לגבי מעלית שבת הפועלת באופן אוטומטי).

מקורות: יעויין שמירת שבת כהלכתה חלק א' (פרק כג סעיף נט השני, ופרק ל סעיף סד), והליכות עולם חלק ד' (עמוד קנח).

בברכה,

הלל מאירס