איך רב נותן הכשר כשהוא עצמו לא סומך על זה?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם רב שחותם על כשרות של רבנות אוכל מכשרות זו? הרי אנו יודעים כי הרבנים רואים בכשרות זו כאינה מספקת אזי כיצד יכולים הם לחתום על כך "כשר". הרי זו הטעיית הרבים ומביאה לידי עברה. הטענה כי זו אחריות האדם לברור את הכשרויות אינה נכונה .אם הרבנות נותנת תעודת הכשר, הרי העברה על אכילת מזון זה הינה על הרבנות שמטעה את הציבור במודע. אודה לכם באם תסבירו לי סוגיה זו.

תשובה

שלום

כיון שהכשרות הזאת נועדה לכלל הציבור, הם אינם יכולים להחמיר בהידורים ובכך לייקר את מחיר המצרך לכלל הציבור.

ומסתפקים בכשרות מינימלית שמתסתמכת על הקלות מרובות. לעצמם הם מחמירים , כפי שראוי לכל ירא השם, ומקפידים לקנות בכשרות פרטית שמחמירה בכל החומרות ההלכתיות.