שו"ת סוכות

נסיעה לחול יום טוב

  • ט"ז תשרי התשע"ט

שאלה

ברצוני לשאול לגבי שאלת הלכה- הנני מסורתית משתדלת לשמור שבת וחגים ומצוות התורה, קבעתי נסיעה לחו"ל מבעוד מועד, קבענו טיסה ביום שני בשעות הצהריים וחזרה במוצאי שבת עקב שמירת השבת,לאחר מכן נודע לי כי יום שני יוצא על חג סוכות בתאריך 1.10.18 , בבירור של דמי ביטול ושינוי מועד טיסה כעת אין תשובה ומסרו שהתשלום יהיה גבוהה ביותר ויהיה הפסד כספי רב. לציין כי חיכיתי בקוצר רוח לחופשה ואני אובדת עצות עקב ההפסד הכספי והביטולים. ברצוני להתייעץ ולקבל הכוונה האם יש הקלה בעניין זה?

תשובה

שלום וברכה

אין אפשרות להתיר את הטיסה בחג. על שמירת שבת וחג לא מפסידים לעולם, גם אם לרגע נראה שמפסידים משהו, הרי שבורא עולם מחזיר על כך כפל כפליים . זכות הויתור על הכספים שאת "מפסידה" כביכול כתוצאה מהביטול של החופשה תביא לך ברכה כפולה ומכופלת ותתן לך נה טובה ומתוקה מלאת אור ושמחה פרנסה בריווח וישועה בכל העניינים.

אשרייך ואשרי חלקך שתזכי לעמוד בניסיון כזה ולוותר על הכסף למען שמו יתברך.

בהערכה רבה,