חגים ומועדי השנה

שיעורי נהיגה בחול המועד

  • ח' תשרי התשע"ט

שאלה

שלום,
האם מותר ללמוד נהיגה בחול המועד?
תודה

תשובה

שלום רב,

אין ללמוד שיעורי נהיגה בחול המועד. אמנם במקרה שיהיה לך הפסד מאי קיום השיעורים - וכגון שיש לך טסט מיד אחרי חול המועד ונחוץ לשמור על רצף שיעורים כדי לשמור על רעננות החומר הפרקטי שלמדת - אפשר ללמוד גם בחול במועד.

מקורות: כ"כ בספר מועדי ה' (הלכות חול המועד סעיף לה) שאין ללמוד שיעורי נהיגה בחול במועד אלא אם התחיל קודם המועד ואם לא ימשיך יפסיד, וביאר בהערה שם, שהוא משום שנסיעה ברכב שיש בה מלאכה מן התורה מותרת רק לצורך המועד, ואם כן אין היתר אלא אם כן התחיל קודם המועד ואם לא ימשיך יפסיד, דהוי דבר האבד.

בברכה,

הלל מאירס