חברה והשקפה

צער בעלי חיים בתנ"ך

  • ז' תשרי התשע"ט

שאלה

רציתי לשאול האם יכול להיות שאכילת בעלי חיים (עוף, בקר, כשרים כמובן...) תיאסר באיזה-שהו שלב בעתיד?
כלומר, האם יכול להיות שעם התקדמות העולם, אכילת בעלי חיים תיהפך לבלתי מוסרית, כמו שנישואי קטינים היו מותרים פעם והיום הם נחשבים לבלתי מוסריים, כמו נישואי גבר לכמה נשים שנאסר ע"י חרם דרבינו גרשום, כמו עבדות וכו'- שאלו דברים שבזמן התנ"ך היו נחשבים לנורמה, והיום נחשבים לבלתי מוסריים ואף לאסורים.
וכן שמעתי (אני לא בטוחה שממקור אמין כל כך...)- שבעתיד לבוא נחזור לאכול כמו שאכלו לפני זמן נח ולפני שהקב"ה נתן לאדם רשות להרוג בע"ח על מנת לאוכלו, כלומר, שלא נאכל בעלי חיים. האם זה נכון? מה המקור לזה ומהי הסיבה לכך?
אשמח לתשובה,
תודה ושנה טובה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

הרמב"ם אומר שלא נדע מה שיהיה עד שיהיה. הרב קוק זצ"ל הציע רעיון זה, שלאחר הגאולה השלמה נהיה בדרגה רוחנית שבה לא נידרש עוד לאכילת בשר.

בין כך ובין כך, בסופה של הגאולה נהיה לדעת הרמב"ן בריות רוחניות כבימי האדם הראשון בגן-עדן, וכל הבריאה כולה תשתנה ותיהפך למציאות רוחנית שאין בה טורפים ונטרפים.

אכן לראשונה בזמן נח קיבלו את ההיתר לאכילת בשר (בראשית פרק ט, פסוק ג), כי ירד העולם מדרגתו הראשונה.

בברכה,

דניאל בלס