האם עירוי דם מגוי יכול להשפיע על ההתנהגות?

  • כ"ח אלול התשע"ח

שאלה

שלום רב,
אם יהודי מקבל דם של גוי בטעות בעירוי, האם הדבר יכול להשפיע על התנהגותו?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

יש השפעה של תורם הדם על מי שמקבל את התרומה, ולכן כתב בשו"ת יביע אומר חלק ח' (חלק חושן משפט סימן יא) שאף על פי שמעיקר הדין מותר לקבל עירוי דם מגויים ומיהודים שאינם כשרים, מכל מקום אם אין הדבר דחוף ואפשר להמתין לקבלת עירוי דם מישראל כשר, טוב להמתין ממידת חסידות, היות ואם מקבלים עירוי דם ממי שאוכל בשר טמא ונבלות וטרפות, הדם היוצא מהם גורם בוודאי טבע רע בהשחתת המדות, כגאוה וכעס והקפדה, קנאה ושנאה ויתר מדות רעות. יעויין שם. וע"ע בשו"ת שאילת שאול חלק ב' (חלק יורה דעה סימן ד).

בברכה,

הלל מאירס