• כ"ו אלול התשע"ח

שאלה

היי אשמח לברר עם הרב לגבי גזל.
הבאתי לחברה כסף שהיינו בטיול, ובכסף הזה היא קנתה כל מיני דברים
היה איזה מוצר שהיא קנתה ואני השארתי אותו אצלי, מפני ששאלתי אותה מה לגבי הכסף שחייבת לי ואמרה שלא תחזיר.
אני מבחינתי ביטלתי לה את החוב אבל החפץ נשאר אצלי.
כרגע אנחנו כבר לא בקשר.
השאלה שלי אם אני מחויבת להחזיר לה את החפץ שלא יחשב לי כגזל?
שכן הוא הרי נקנה מהכסף שלי והערך שלו ממש מזערי לעומת הסכום שהיא הייתה חייבת לי
אשמח לתשובה לפני ראש השנה תודה

תשובה

שלום וברכה

מצטערים שלא ענינו בזמן.

מאחר והיא אמרה לך שתחזיקי את החפץ לפני המחילה הרי שאין כל חשש.

בהצלחה,