האם מותר לספר על הריון?

  • כ"ו אלול התשע"ח

שאלה

האם יש הלכה האוסרת לספר מוקדם על הריון או שזה רק מנהג? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

מותר לספר על הריון (וכן יעויין בספר סגולות רבותינו עמוד 263 בתשובות הגר"ח קניבסקי שליט"א), אמנם יש נוהגים שלא לספר בתחילת ההריון היות שאז זקוקים יותר לסיעתא דשמיא שהכל יעבור ללא תקלה (וע"ע בספר שערי הלכה ומנהג חלק אבן העזר עמודים לז-לח שאצל חסידי חב"ד ההוראה היא לא לספר עד שתיכנס לחודש החמישי, אולם כל הקפידא היא על פרסום אולם אפשר לספר לקרובים וידידים).

בברכה,

הלל מאירס