חברה והשקפה

חוסר יכולת להחליט שמביא לידי שיגעון

  • כ"ד אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,

רציתי לשתף אותך במשהו שמאוד מאוד כואב לי. אני לא מצליחה להחליט. פשוט לא מצליחה להחליט. זה בקטע אובסיסיבי, אני מבזבזת ימים בכדי לחשוב ולא מצליחה.
אני סיימתי שירות לאומי, עשיתי שנה חופש ועכשיו רוצה ללמוד בע"ה. אך לא מצליחה להחליט, יש ככ הרבה אופציות ומפחדת ללכת על משהו שאני לא אוהב. כ"כ קשה לי לקבל החלטות חשובות ואני אובדת עצות ונכנסת ללופ עם עצמי ולכאבי ראש. האם יש לך עצה בשבילי? תודה מראש!
דרך אגב, בבקשה לא לפרסם את השאלה ואת כתובת המייל הפלאפון והשם!!! (גם לא באתר!)

תשובה

שלום וברכה

הדרך הכי נכונה לקבל לעצמך רב לא הכוונה רב תלמיד חכם אלא מי שלא יהיה חבירה או אשה שאת יודעת שאפשר לסמוך עליה ופשוט לשאול אותה ולקבל את הכרעתה סופית בלי לפחד.

כגון בשאלה מה ללמוד תלכי ליועץ מקצועי ומה שימליצו לך את מקבלת מראש בלי מחשבות נוספות. כך בעז"ה תוכלי להתקדם.

בכל שאלה אחרת תוכלי לשקול ולשאול את מי שתרצי אבל להחליט מראש שאת עושה מה שאומרים לך בלי עוררין.

לאחר שתתרגלי כך כמה וכמה פעמים תוכלי לקבל החלטות לבד בעז"ה.