תורה ומדע

תגובה להרצאה של כבוד הרב לבריאות לפי הרמב"ם.

  • כ"ג אלול התשע"ח

שאלה

סיימתי לאחרונה שנת לימוד של בריאות טבעית של הרב אשרוד.
יש לעניות דעתי סתירה בין הסבר הרב זמיר להמלצת הרמבם לסיים מקלחת במים קרים וזאת ע"מ לכווץ נקבוביות העור למניעת מחלות.
לעומת זאת הרב אשרוב מסביר הפוך:סיום מקלחת במיים קרים נועד דווקא לפתיחת נקבוביות העור וזאת עקב הטמפרטורה שמחוץ למקלחת חמה ביחס למים הקרים כך שהגוף מגיב בפתיחת נקבוביות, נקבוביות פתוחות מאפשרות הפרשת רעלים מהגוף החוצה דבר שמועיל לבריאות.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

לפי הידוע לי קור מכווץ (סוגר) נקבוביות, בעוד חום פותח אותן. איני יודע מה הכוונה "הטמפרטורה שמחוץ למקלחת", וצריך לשאול לכוונתו.

לגבי התועלת שבמקלחת קרה, יש דעות סותרות ואין הסכמה רפואית לגבי צורת התועלת שבכך. מי שהבין שקור מונע מחלות, כוונתו לומר שהמקלחת הקרה "מאמנת" את מערכת החיסון שלנו להתמודד עם קור, מה שיכול להועיל בחורפים למנוע הצטננות וחולשה.

בברכה,

דניאל בלס