חברה והשקפה

האם הקשת בענן מסמלת את כעסו של אלוקים

  • ט"ו אלול התשע"ח

שאלה

האם בין היתר הקשת בענן מסמלת את כעסו של אלוקים ? או רק את הברית שכרת בורא עולם עם עם ישראל ?

תשובה

בס"ד

 שלום וברכה,

 הקשת בענן היא שבירה של האור, הנוצרת בעקבות טיפות מים רבות באוויר, אשר מחזירות את אור השמש. המלבי"ם על פרשת נח מסביר שהקב"ה קובע את רמת האור והלחות האוויר, ובאמצעותה יוצר את התופעה של קשת בענן.

 היהדות מלמדת אותנו שראיית הקשת היא סימן שמורה על דין, היא מזכירה לנו את עוונות הדור שצריכים כפרה, אך יחד עם זאת גם מזכירה לנו את הברית עם נח, וההבטחה האלוקית שלא להחריב שוב את העולם - מה שמורה על הברית של הקב"ה עם כל האנושות. לכן אנו מברכים על קשת בענן:

"הרואה את הקשת מברך בשם ומלכות: 'ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם זוכר הברית, נאמן בבריתו, וקיים במאמרו'. ואסור להסתכל בו ביותר. אבל מותר לומר לחבירו שיש קשת, כדי שגם חבירו יוכל לברך על הקשת". (ילקוט יוסף, ח''ג דיני ברהמ''ז וברכות עמוד תרכה).

 כל קשת שאנו רואים מעידה על הדין.

 ישנם סימנים רבים בדורנו לביאת הגאולה. ראה בהרצאתו של הרב זמיר כהן שליט"א על נבואותאחרית הימים והגאולה:

http://www.hidabroot.org/video/68365

 בברכה,

דניאל בלס