שאלות של גוי

  • כ"ב אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב .
יש לי חבר טוב בעבודה והוא לא יהודי
יש לו הרבה שאלות על היהדות הוא כל הזמן מתענין וזה ביוחד איתי.. כי הוא מרגיש חופשי לדבר איצי על זה.
אני ברוך ה יהודיה בעבר הייתי חרדית.. יותר נכון במסגרת חרדית היום אני דתיה.
יש דברים שאני שומרת ויש פחות ואמרתי לו כמה םעמים שאין לו תשובות למה שהוא שואל.
כי אני בניגוד אליו גדלתי לזה.. ושגדלים מתרגלים.
אבל כמה שאלות שלו אני הרגשתי צורך לענות לו!
לכן פניתי אילכם.
שאלה 1:לגבי אדם וחוה הוא טוען שמה שהיה שם זה לא בסדר בעינין יחסי אשות.
הטענה שלו היא כככה ואני אצטט:"הרי העולם היה רק משתיהם.. ואיך זה המשיך?? מהבנים שלהם.. ועם מי הבנים קיימו יחסי מין? עם האחיות שלהם? עם אמא שלהם?? זה לא מתאים וזה וזה אם אלוהים כזה גדות למה הוא לא ברא כמה מאשר שהם יהיו אחד עם השני הוא טוען שהוא בדק לא מצאתי תשובה לזה איך זה זה הגיוני שזה מה שהיה.
האמת בחיים לא חשבתי על זה ככה שאבא יהיה עם בת או אצא עם בן ואח עם אחות וכדומה.
אז הסברתי לו בהגיון בריא שלא היה עוד אנשים בעולם! לא היה עם מי להיות לא היה ברירה
ואז הוא טען שאלוהים היה בורא עוד למה רק 2??
ועוד משו שאמרתי לו פעם לא היה מושג לך מותר אסור ! לא היה .. כי לא היה תורה וזה.
לא היה חוקים.. עובדה שהיה את דור המבול.. ואלוהים החריב את כולם +
וזה לא התקבל לו על הדעת וטען אז שאלוהים עם כל הכוח שלו היה צריך לברוא עוד כמה .
לכן שאלתי אותך כבודו אשמח לתשובה שאוכל לשלוח לו ישירות ממך
שאלה שניה: לגבי שבת.
מה העינין בשבת להיות מנויתק מהכל?? הוא בתור בנאדם שעובד כל השבוע זה היום היחיד שיש חופש. ויש זמן לנוח...אצלו זה טלווזיה ולצאת.
למה התורה אוסרת הרי זה יום מנוחה.
לי לא היו תשובות אני פשוט גדלתח בעולם נזה בניגוד אליו.. לכן פניתי אליכם.
אשמח לתשובות ברורות שיספקו אותו
תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה,

בעז"ה תזכי לשוב ולהתחזק, כי התורה מקור חיים היא, ובלעדיה למה לנו חיים.

דעתי האישית שעליך להתרחק מגוי זה, ולא לבוא אתו בשיחות. מלבד נושא הצניעות, ניכר שמטרתו לנגח. במקרים כאלה עדיף לשתוק או להחליף נושא.

על כל פנים אשיב בשבילך -

1. בגן עדן היו הולכים עירומים, כי טרם היה טעם חטא. יחסי אישות נעשו לשם שמים ללא כל מחשבה של אנוכיות או עבירה. אדם וחווה נועדו להיות האנשים הראשונים בעולם, ולהראות בכך על פלא היצירה, ועל השיתוף האנושי (מה שמבטל טענות לגזענות. היוונים לדוגמה האמינו שבני האדם נולדו מאנשים שונים, נחותים וגבוהים, ולפיכך ייחסו טענות גזעניות כלפי גזעים שונים. אולם היהדות מלמדת אותנו שכל בני האדם בעולם נולדו מאדם וחווה!).

קין נולד עם שתי אחיות, ולאחר מכן הבל נולד עם שתי אחיות. כל אח נועד להתחתן עם אחיותיו מן האח השני. כך היה בתחילת הבריאה, ולא היה עדיין איסור של עריות.

2. בתורה נאמר בפירוש "ושמרת את יום השבת לקודשו" - השבת היא לא רק למנוחה, אלא בראש ובראשונה להשגת קדושה בעבור נשמתך הטהורה. יום שכולו תורה ואהבה וחיבור ומשפחתיות וטהרה ולימוד ותפילה וחכמה. שנותנים לאחר מכן כוחות מחודשים ושמחה לכל ששת ימי השבוע! המקיים שבת כהלכתה עם שומרי שבת - ימתין כל השבוע בשמחה לבואה של השבת הקדושה. מי שלא זכה בכך, אינו יודע כלל מה הוא מפסיד.

זהו יום של שביתה מכל מלאכות החול ומחשבות החול, להתחבר למשפחה ולעם ישראל בתוך אוירה של קדושה וחג, הדבר דומה ל'מדיטציה' של יום שלם, והוא נותן קדושה וברכה לכל השבוע.

כדי להכיר בחשיבות השבת, אני ממליץ שתצפי בהרצאתו של הרב זמיר כהן - השבת מקור הברכה:

https://www.hidabroot.org/video/61051

הקב"ה נתן לנו את השבת כי רוב השבוע אנו עוסקים בעסקים ובדברי חולין, לכן מוקדש יום שלם בשבוע לאלוקים. שביתה שבה אנו מתאחדים בקדושתו.

השבת לא נועדה לטיולים, אלא לעיסוק רוחני ולהתחברות עם המשפחה. משפחות חילוניות שיוצאות לטיולים בכל שבת ולחוף הים לא זוכות לאיחוד והקדושה האדירים של השבת. חוזרים בתשובה מספרים שהם לראשונה חוו מהי משפחתיות אמיתית (בלי טלויזיה ברקע, בלי אייפונים על השולחן, בלי משחקים ושטויות ולהינפש על חוף הים, אלא באמת ובתמים להכיר אחד את השני, לשמוע אחד את השני, ולהתאחד כמשפחה יהודית אמיתית.)

המלאכות בשבת אינן קשורות לקושי או עבודה דווקא, אלא כל מלאכה שיש בה יצירה מ-39 המלאכות שנאסרו בעבודת המשכן (מסיבה זו התורה מספרת לנו על מחלל שבת שקושש עצים ביום השבת, וכי לאסוף עצים היא מלאכה? התורה קובעת שכן!). השבת נועדה לקדושה, וקדושה זו היא אפשרית רק כשהנשמה פועלת על פי הוראות היצרן של ה'.

התורה מצווה: "ושמרת את יום השבת לקודשו" - כלומר עלינו לעשות את יום השבת שלנו ליום קדוש, ואיזו קדושה יכולה להיות עם תוכניות טלויזיה?

מלבד שאי אפשר לצפות בטלויזיה בשבת בלי להיות שותף לחילול שבת, שהרי האנשים שמשדרים את התוכניות הללו עובדים בשבת כדי שהתכנית תשודר לבתים, אפילו אם היא בשידור חוזר.

ראי עוד במאמרי על השבת:

https://www.hidabroot.org/article/216988

בברכה,

דניאל בלס