חברה והשקפה

למה צריך לשמור שבת? בישביל מה אנחנו קיימים בעצם?

  • כ"א אלול התשע"ח

שאלה

למה צריך לשמור שבת? בישביל מה אנחנו קיימים בעצם? אממ אין תוכן

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

יום השבת הוא זכר לבריאת העולם - היום שבו ה' סיים את הבריאה ושבת ממלאכתו, בכך אנו מתחברים למעשה היצירה וזוכים לקבל מהשפע הרוחני של הבריאה. מי שזוכה לשמור את השבת - זוכה לברכה הנמשכת עליו כל ימות השבוע.

השבת היא יום רוחני של שחרור מכבלי החומר והעיסוק בחומר. זהו אינו סתם יום לטיולים אלא "שמרת את יום השבת לקודשו" - מתוך סעודות שבת משפחתיות, דברי תורה ותפילות מרוממות נפש, הנשמה זוכה להתחבר ליוצרה.

ראה עוד בהרצאתו של הרב זמיר כהן "שבת - מקור הברכה":

https://www.hidabroot.org/video/61051

הקב"ה ברא את בני האדם כדי להטיב להם, ובמטרה שיהיו דומים לו וקרובים אליו בעולם הבא. כך נאמר בתורה: "ויברא אלוקים את האדם בצלמו, בצלם אלוקים ברא אותו" (בראשית א', כז). האדם הוא נזר הבריאה. ומבחינה זו אנו דומים לבנים ובנות של הקב"ה: "כי בנים אתם לה' אלוקיכם".

ההטבה הגדולה ביותר שיש היא הרוממות הרוחנית, הגבורה שאותה משיגים באמצעות הנסיונות ומלחמת היצר בעולם הזה, בדומה לספורטאי שמשיג מדליה רק לאחר ניצחון בתחרות קשה. כך הנסיונות והבחירות שלנו בעולם הזה נועדו לרומם אותנו, ולהביאנו לדרגה רוחנית גבוהה, שבה נהיה דומים לבורא עולם בזכות הבחירות שלנו והמעשים שלנו. כדי להבין נקודה זו בצורה ברורה, נא לראות את התשובה הבאה:

http://www.hidabroot.org/he/article/109596

המטרה של החיים היא לקיים את רצונו של בורא עולם, על ידי תיקון המידות והתגברות על התאוות שלנו, בכך נגדיל את הנשמה שלנו עוד ועוד, ונקרב אותה למקור יוצרה. בעולם הבא, תהיה הנשמה קרובה לקב"ה בגן-עדן לפי קדושת ורמת המעשים שלנו בעולם הזה. התורה היא ספר הוראות היצרן המדריך אותנו כיצד להשיג את ההטבה הגדולה הזו, וכיצד לקיים את רצונו של בורא עולם.

חפש בגוגל את המילים "שיחה גורלית" וקרא חוברת קצרה שכתבתי על שאלות באמונה, באמצעות דו-שיח דמיוני עם בורא עולם.

בברכה,

דניאל בלס