תפילה וברכות

תפילת שחרית בנץ או לפני?

  • י"ז אלול התשע"ח

שאלה

שלום כבוד הרב,
יש לי שאלה, אחותי אמרה לי שכשהיא הייתה בכותל בנץ החמה הם התחילו את תפילת העמידה מיד עם הנץ (באיזה 6:10 משהו כזה), והם התחילו את התפילה עצמה (קריאת שמע, פסוקי דזמרה...) אחריי עלות השחר,
וקראתי את ההלכה של הרב עובדיה יוסף זצוק״ל שהוא אומר שלכתחילה לא מתחילים להתפלל לפני הנץ החמה אלא רק לאחריה ושממש ממש עדיף שלא להתפלל לפני רק בדיעבד, ואני מבולבלת, מתי אז עדיף להתפלל? להתחיל לפני הנץ כך שהעמידה תהיה בזמן הנץ או להתחיל את כל התפילה עצמה בנץ? אשמח לתשובה ואשמח לשמוע רק את דעתו של הרב עובדיה יוסף זצוק״ל.

מקווה שהרב הבין את השאלה,
תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

לא ידוע לי היכן ראית שמרן אמר שתפילת הנץ אינה ראויה.

תפילת הנץ הכוונה היא להתחיל להתפלל עמדיה בדיוק בזמן הנץ החמה ומתחילים את התפילה כחצי שעה לפני הנץ כדי שתפילת המעידה תתחיל בדיוק בנץ החמה.

תוכלי לראות כאן את הדברים בילקוט יוסף http://www.ateret4u.com/online/f_01355_part_7.html#HtmpReportNum0001_L2

בהצלחה,