חברה והשקפה

קבלות לשנה החדשה

  • ט"ז אלול התשע"ח

שאלה

חשבתי לי שכל הקבלות שלקחתי בסופו של דבר זה יוצא שאני עושה אותם לטובתי, איזה דבר אני יכולה לעשות רק למען ה' יתברך ?

תשובה

שלום וברכה

האדם המכיר בזה שעבודת השם היא באמת לטובתו כדי שיוכל להתקרב לבורא באמת, הרי שזה עבודת השם בדרגה גבוהה ביותר. יש דרגה גבוהה יותר והיא שעל האדם לנסות להתחזק יותר ולוותר על הכל ולעשות הכל בלתי לה' לבדו - רק לעשות נחת רוח לבורא יתברך שמו ללא שום פניות אחרות. אבל גם עבודת השם זו, יש בה מעלה גדולה מאוד ומשם ימשיך האדם הלאה לנסות לבטל את כל רצונותיו למען שמו יתברך.