שבת

טיול לפולין דרך בית הספר

  • ט"ו אלול התשע"ח

שאלה

היי, השכבה שלי יוצאת לטיול לפולין וחלק מהטיול זה נסיעה וקניות שהם גם בשבת.
אני שומרת שבת ולכן זה בעיה בשבילי לטוס איתם ולנסוע בשבת. אני קצת מבואסת שאני לא טסה כי חברות שלי כן טסות.
יש לך אולי אזשהי פיתרון בשבילי? ( אין אפשרות לדחות את הנסיעות בשבת כי המשלחת היא חילונית)

תשובה

שלום וברכה

אם אין אפשרות להימנע כליל בחילול שבת הרי שזה הדבר הנכון לעשות - לא לטוס ולא לחלל שבת.

דעי כי זה חילול גדול לנפטרים כאשר יהודים באים למקום השמדתם כאשר הם מסרו את נפשם על קדושת השבת ועל כל המצוות ואיך אפשר לבוא ולחלל את זכרם בצורה בוטה כל כך . על כן מה טוב את עושה שמלבד שאת ניצלת מחילול השבת החמור כל כך את מכבדת את זכר הנרצחים על קדושת השם.

כמה גדול ונאצל הויתור שלך על מנעמי הטיול כדי לעשות נחת רוח לבורא יתברך שמו, אין לך מושג כמה זכויות גדולות יש לך בשמיים כתוצאה מכך. אין לי ספק שתזכי לשנה טובה וכתיבה וחתימה טובה בזכות העמידה האיתנה שלך בכל הניסיונות.

הדרך היחידה שתוכלי לנסוע איתם היא להישאר במלון עד צאת השבת ואחר כך לקחת מונית עד למקום הימצאם במוצאי שבת, זה לא כל כך מסובך ואל אמרו לעלות הרבה. המחיר בפלוין הוא בערך חצי דולר לקילומטר.

אם זה לא ישים אז תהיי מאושרת שיש לך את הכוחות לעמוד בעקרונות שלך מול הרצון ליהנות והשם ישלם לך את משכורתך מהשמים.

אשמח לסייע לך עוד ככל הצורך,