תפילה וברכות

ברכה אחרונה על יוגורט

  • י' אלול התשע"ח

שאלה

האם יש לברך ברכה אחרונה על יוגורט (האם זה נחשב שנאכל ברצף?) וכן מה לגבי ברכה אחרונה על כל דבר שנאכל בעזרת קש כמו ברד וכו'? תודה

תשובה

שלום רב,

1. אם מנערים את היוגורט היטב וגומעים אותו כמו שתייה אין לברך עליו ברכה אחרונה (אלא אם כן שתה ממנו שיעור רביעית בתוך כ-5 שניות).

אולם כשאוכלים אותו עם כפית בלא ניעור דינו כאכילה, וממילא אם אכל ממנו שיעור כזית בתוך כדי אכילת פרס (7 וחצי דקות) יש לברך ברכה אחרונה (על פי המבואר בסדר ברכת הנהנין להגר"ז פרק ח סעיף ח שאוכל שנימוח כל כך עד שראוי לשתייה יצא מתורת אוכל. וכן משקה שנקרש עד שראוי לאכילה יצא מתורת משקה אפילו יש בו טופח על מנת להטפיח).

ולפי דעת הגר"ע יוסף זצ"ל אין לברך ברכה אחרונה על יוגורט גם אם לא ניערו אותו אלא אם כן שתה ממנו שיעור רביעית בתוך כ-5 שניות (על פי המבואר בספרו שו"ת יביע אומר חלק ח' חלק אורח חיים סימן כה אות ו).

2. על ברד קרוש יש לברך ברכה אחרונה אם אוכלים ממנו שיעור כזית בתוך כדי אכילת פרס, ולפי הגר"ע יוסף זצ"ל אין לברך ברכה אחרונה.

בברכה,

הלל מאירס