שו"ת ראש השנה

יראת שמיים של שליח ציבור

  • י' אלול התשע"ח

שאלה

שלום
קראתי בילקוט יוסף כמה שחשוב ששליח הציבור יהיה ירא שמים.
יש קרוב לביתי בית כנסת ששייך לציבור הדתי לאומי ואני מתלבטת אם להתפלל שם בראש השנה. מצד אחד, זה ציבור שבכללותו מקפיד פחות ומצד שני אנחני לא יכולים לדעת מי ירא שמיים אמיתי. לא בציבור הדתי לאומי ולא בחרדי. אני גם בכלל לא מכירה את השליח ציבור.
האם כדאי לי להתאמץ ללכת לבית כנסת חרדי או להמשיך ללכת לבית כנסת הדתי לאומי שקרוב לביתי ונוח לי יותר???
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

אמת שקשה לדעת מי הוא ירא שמים יותר ומי הוא פחות. הלבוש לא קובע אלא עבודת האדם את בוראו היא הקובעת את מעלת האדם.

אבל שווה לבדוק איפה התפילה רצינית יותר ועם התעורות גדולה יותר שמשפיעה בוודאי על כל אחד ואחד. אי אפשר לדעת מראש האם בבית הכנסת הרגיל שלך מתפללים טוב יורת או שבבית הכנסת המרוחק.

אמליץ בשבת זו ללכת לבית הכנסת החרדי בבוקר ולשים לב האם יש שוני בתפילה מול הבית כנסת שאת רגילה איליו בין לטובה או חלילה להיפך וכך תוכלי להחליט האם שווה להתאמץ ללכת לבית כנסת מרוחק או שבאמת הבית כנסת שלך הרגיל הינו יותר נעלה ויותר איכותי.

.בברכה שהתפילות יתקבלו ברחמים וברצון בכל מקום,