נוער

מה הן הלכות שמירת נגיעה?

  • ט' אלול התשע"ח

שאלה

היי,אני בת ולא מזמן פגשתי בנות ממש נחמדות ששומרות נגיעה וזה גרם לי לרצות לקיים גם את המצווה חיפשתי באינטרנט ובהמון אתרים דינים והלכות לגבי שמירת נגיעה אצל בנות וכל מה שמצאתי היה רק לבנים וגם זה היה רק ציטוטים מהתנך או ציטוטים של רבנים ולא הבנתי כלוםם אז אשמח שתרשום לי כאן את האיסורים ואת הדינים וההלכות בשפה קצת יותר של היום..
תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הדבר הוא פשוט ביותר. אסור לגעת בכל גבר מלבד אביך אחיך וסבך. איסור זה הוא אף על נגיעה סתמית ולא רק על נגיעה של חיבה.

חיבוק ונשיקה מותר רק לאבא וסבא ולא לאח.

אשמח להבהיר עוד כל שאלה.