האם מידה כנגד מידה מתבטלת בתשובה?

  • ח' אלול התשע"ח

שאלה

אדם שהלך עם אשת איש ופירק משפחה
איך הוא יכול לבקש מאדם זה מחילה?איך הוא יודה בדבר כזה.
ואיך הוא מבטל את המידה כנגד מידה שלא יקרה לו מהשמיים.

תשובה

שלום וברכה

אם במעשיו הוא פירק את המשפחה, הרי שבאמת התשובה קשה מאוד. כי עבירות שבין אדם למקום מועילה תשובה בבקשת סליחת הבורא בלב שלם ותשובה שלימה.

אולם כאן האו פגע בבעל ובילדים וממש קשה לקבל את מחילת הבעל הראשון והילדים שכולם נפגעו ממעשיו. אציע לכתוב מכתב בעילום שם עם בקשה לתשובה לכתובת מייל אלמונית ולבקש את מחילתו ולקבל את כל דרישותיו על כך. תפפלל לבורא עולם בכל יום על כך שכוןלם יסלחו לך על הנסק העצום שנגרם לכל בני המשפחה, ה' הטוב הרואה את לבך הנשבר יתן לך את משאלתך ותזכה לקבל את בסליחת כולם.