שבת

זמן הקידוש בליל שבת

  • ד' אלול התשע"ח

שאלה

שלום,
רציתי לשאול- משפחתי עדיין איננה שומרת תורה ומצוות, ובלילות הקיץ הם מעדיפים להתחיל את סעודת ליל שבת בשעה שהיא לפני צאת הכוכבים (ולפעמים גם לפני השקיעה). מה השעה הכי מוקדמת שמותר לקדש בה על היין, לברך על הלחם ולהתחיל סעודת ליל שבת?
פעמים רבות אני מקדשת ומברכת לבד כשהם כבר לקראת סוף הסעודה, כי אני חושבת ששמעתי בעבר שצריך לעשות זאת רק לאחר צאת הכוכבים, בכניסת ליל שבת, אבל אני לא בטוחה לגבי זה.
שאלה נוספת- אני מקפידה לקדש לעצמי על היין כיוון שאינם שומרים שבת עדיין, אך מה הדין לגבי הלחם? האם אחי שאינו שומר תורה ומצוות פוטר אותי בברכה על החלות? (הוא לא נוטל ידיים לפני כן ולא מברך ברכת המזון).
אשמח לתשובותיכם,
המון תודה!

תשובה

שלום וברכה

ניתן להדליק נרות ולקבל שבת ואף לקדש מזמן הקרוי פלג המנחה ואילך כיום בערך בשעה 18:05 מומלץ לבדוק בכלשבוע את הזמן הנכון וכך תוכלי להשתתף בקידוש יחד עם כל בני המשפחה ללא כל חשש.

עדיף שגם המוציא תברכי בלחש לעצמך מבלי שכולם ישימו לב ולא תצאי מאחיך.

בברכה,

בנימין שמולאי