שמות לתאומים בנים

  • כ"ט אב התשע"ח

שאלה

שלום הרב,
ב"ה אנחנו מצפים לתאומים בנים, רציתי לדעת לגבי שמות מה הרב אומר, אנחנו חשבנו על אליה/בניה/נריה /שילה, מה הרב ממליץ?
תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

כל השמות טובים ומומלצים, ולכן תוכלו לבחור את השם שהכי מוצא חן בעיניכם.

מקורות: המקור של השם "אֵלִיָּה" הוא מדברי הנביא מלאכי (פרק ג פסוק כג) "הנה אנכי שלח לכם את אליה הנביא" וגו'. וכן מוזכר בדברי הימים א' (פרק ח פסוק כז). וכתב בספר ישועות מרדכי (עמוד 116) בשם הגר"מ אליהו זצ"ל שהשם אליה טוב לבנים. ובעניין דעת הגר"ע יוסף זצ"ל לגבי שם זה ראה בספר ויקרא שמו בישראל (עמוד שע) ובספר מעין אומר חלק יב' (פרק א סימן לא).

השם בניה מוזכר בספר דברי הימים א' (פרק יא פסוק כב) "בניה בן יהוידע בן איש חי רב פעלים", והשם נריה מוזכר בירמיה (פרק נא פסוק נט) "הדבר אשר צוה ירמיהו הנביא את שריה בן נריה".

לגבי השם שילה - יעויין מסכת סנהדרין (דף צח עמוד ב) שיש דעה ששמו של המשיח יהיה שילה.

בשעה טובה,

הלל מאירס